söndag 4 september 2011

4 september

Efter en lugn lördag gav vi oss ut på upptäcksfärd i Tokyo på söndag förmiddag. Med tunnelbana tog vi oss enkelt till Miji Shrein och den planterade skogspark som omger den. En bred grusgång under lummiga hundraåriga träd ledde fram till helgedomen, som är upprättade efter Emperor Meiji död 1912 och stod klar 1921. 100 000 träd från olika platser i Japan och andra länder donerades och planterades och ger i dag en skön skogspromenad mitt i Tokyo.


Utanför entrén fanns vatten för rening innan man gick in i helgedomen.
Vi läste andras önskningar men skrev inga egna denna gång.
Det var många japaner och turister som besökte helgedomen denna söndag. Vi hade turen att se två vackra brudpar på väg till och från vigseln.
Efter lugnet i parken var det dags att flanera bland alla tokyobor. På en liten sidogata kom dessa glada bärarna och ytterligare två sådana grupper. Vi förstod inte vad de höll på med, men de verkade ha kul Är det någon som vet?  

När magarna började kurra hittade vi denna gatuförsäljare, som vi köpte muffins av. Efter lunch hittade vi fram till en stor leksaksaffär där vi spenderade några timmar -tiden går fort när man har roligt. Det fanns mycket att titta på, men det är svårt att bara titta, så killarna fick handla för sina egna pengar. De har haft turen att fått en massa japanska mynt av Vera och Svein, som var hopsamlat från Sveins många resor till Japan. Tack för det!

2 kommentarer:

  1. Hej Pernilla!
    Fina bilder - de som bar pa ett schrein har en lokal festlighet. Det kan vara ett litet kvarter som har sitt eget schrein och sin egen festival. Vi var med pa ett par sadana i varat omrade.Kram Cecilia

    SvaraRadera
  2. Hej Cecilia, tack för informationen. Jag har sett att de förbereder fler likande lokala festivaler...

    SvaraRadera