onsdag 21 september 2011

18 september

I går hade vi en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans med två svenska familjer. Vi badade i poolen och i det japanska badet som finns i källaren där vi bor. Efter det åt vi middag hos oss och pratade om alla våra nya upplevelser eftersom vi alla var nyinflyttade.  I fredags fick vi korten som visar att vi bor i Japan, vilket innebär att jag kan skaffa mig ett mobilabonnemang. Killarna väntade tålmodigt i över en timme som vi fick vänta. Det var tur att affären tillhandahöll ipads och smartphones som killarna kunde roa sig med medan de väntade. Tyvärr blev lunchen sen så den utlovade rullbands-sushin uteblev (sushibitar som kommer åkandes på små fat där kunderna plockar åt sig och betalar vid utgången genom att visa antalet och färgen på tallriken). Vi får vara där tidigare nästa gång. Sushin smakade utmärkt även om den bars ut.




Efter lunchen gick vi till en park som hade en vacker japansk trädgård mycket att upptäcka; vattenfall, broar, olika typer av växter.



 Roppongi Crossing

Det ligger en häftig djuraffär inte långt ifrån vårt hus. Den har alla möjliga olika typer av djur. Två stora sköldpaddor och en bulldog och en stor friserad pudel får gå fria i affären. När det är varmt mitt på dagen ligger sköldpaddorna oftast stilla i dörröppningen, men i kväll när vi var på väg hem och temperaturen hade sjungkigt till 25 grader kröp den runt i affären. I dag hade de en herr-nilsson-apa i och en uggla.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar