måndag 2 april 2012

Apo Island



Det var härligt att äntligen vara framme på Apo Island efter två dagar i storstäder. Redan när vi åkte båten över till Apo Island infann sig lugnet och det påminde mig och Håkan om att åka till Ängsholmen i den öppna båten. Hotellet var charmigt och personalen var trevliga. Hela ön sparade elektriskt genom att endast ha generator igång några timmar här och var under dagen och avstängd på nätterna. De samlade regnvatten och snålade med användningen. Både rent vatten och dricksvatten var de tvugna att hämta i dunkar från huvudön Neros. De var tvungna att själva transportera allt de behövde till ön.
Den första natten var varm under myggnäten för vi hade inga uppladdnings bara fläktar, men det såg vi till att be om dem och ha dem full laddade. 
Stranden, dykcentret och hotellet Liberty Lodge. Utanför stranden var vattnet grunt och det var trevligt att snorkla och vanligt att man såg sköldpaddor. Håkan, Gustav och Oskar såg så många som 14 sköldpaddor vid ett tillfälle. 


Vi spelar Geni i väntan på middagen. Planerar ni att besöka Liberty Lodge på Apo rekommenderar vi att ni testar deras färskpressade mango - och annanansjuice och deras milkshakes. 
 Vi hade fåglar som bodde i ett gammalt träd utanför vår balkong, men det var inte bara de som höll låda på nätterna utan det var syrsor, apor och så klart öns alla tuppar, en var hes och lät verkligen förfärligt.



Två eftermiddagar gick vi på olika promenader. Den ena upp till fyren på öns högsta punkt och den andra till öns andra ände där vi fick gå längs en kam på öns södra spets. Stigen dit var dock svår att hitta så vi fick klättra upp en bit på berget två gånger innan vi hittade stigen som bestod av stora stenar.
 Håkan och jag dök flera gånger och varje gång var det verkligen superfint. Många fiskar, sköldpaddor, vackra koraller - ibland kände det som vi var med i filmen Nemo. Gustav gjorde ett testdyk på max 4 meters djup - vilket han tyckte var toppen. Vid två av våra dyk stannade Oskar och Gustav runt båten och lekte med båtkillarna. Båtarna passade verkligen för att klättra runt på och hoppa i vattnet ifrån - så det tyckte de var toppen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar