söndag 9 september 2012

Bestigningen av Mt.Fuji

Lördagen den 8 september var det dags att bestiga Mt. Fuji, Japans högsta berg, en vulkan. Väderprognosen hade pratat om regn och vädret i bergen kan ändra sig snabbt, så vi var utrustade med både varma kläder och regnkläder. Vandringen började vid den 5 stationen på 2300 meter efter lunch på Yoshida leden

 Den första biten gick vi i ett moln och var glada att det inte regnade. Alla barnen hade köpt vandringsstavar som vi brände in märken på vid varje station som vi passerade på vägen upp.

Efter ca tre timmars vandring var vi uppe vid den stuga som vi skulle sova i, som hette Toyo-kan. Den var stor och fraiche och vi hade ett eget rum för tio. 
På söndagen vaknade vi precis innan soluppgången och när vi beundrat den, ätit frukost och packat gav vi oss av mot toppen.


 Det var en jobbig vandring upp till toppen på grund av den kraftiga stigningen och den lite tunnare luften, men när vi nått toppen var alla mycket nöjda.
 Att gå ner var jobbigt för fötter, knän och benmuskler, men ner kom vi och efter ombyte och långa bilköer på vägen hem sov vi gott i våra egna sängar.


Låter det intressant kan ni hitta mer information om att bestiga Mt. Fuji här.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar