lördag 3 november 2012

Invigningen av Playground of Hope


I dag var vi en av många familjer som hade rest upp till Ishinomaki, som var en av tsunamin värst drabbade städerna den 11 mars 2011. Elever och föräldrar på TIS har samlat in pengar på olika sätt till organisationern Not only mud och projektet att bygga en lekplats i närheten av de tillfälliga bostäder för tsunamindrabbade.  


Lekplatsen låg bredvid det största området med tillfälliga bostäder i Ishinomaki och det fanns öppna ytor runt om som passade för annan lek också. 


 De tillfälliga bostäderna såg väldigt små ut, men annars värordnat och fint. För tillfället är de 15 frivilliga som arbetar i området. För ett år sedan hjälpte de till med röjningsarbetet, men nu arbetar de med att skapa trivsel, förståelse och arbetar för att de boende ska ha det så bra som möjligt.  

 På vägen därifrån åkte vi förbi de kustnära delarna av Ishinomaki och där var det mesta undanröjt, men spår av katastrofen fanns fortfarande kvar i form av enorma upplag av förstörda bilar, skräp och ett och annat förstört hus. Det var väldigt få hus som stod kvar och de flesta förstörda husen har tagits bort utan att byggas upp igen, så det var väldigt ödsligt.

På kvällen reste vi hem igen. Det blev en lång dag, men det var skönt att träffa alla glada barn som var väldigt glada för den nya lekplatsen och även volontärerna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar