torsdag 8 december 2011

I dag var det min tur att springa ett lopp. Denna gång som välgörenhet Run for the Cure. Solen sken och det var ca 15 grader varmt - perfekt väder att springa i. Cykel hem för att äta lunch och duscha innan det var dags för utflykt till Akasaka.  

 Vi började med att titta på alla småaffärer framför templet. Affärerna var många vilket gjorde att det tog lång tid och kändes som att gå på Västerlånggatan, men med japanska saker till försäljning. Till slut kom vi fram till själva templet men då hade det hunnit mörkna, så det var inte läge att ta några fina bilder.
   En sak som är fantastiskt här i Tokyo är alla som uppträder på gator och torg. Vi passerade två väldigt skickliga akrobater och en helt vit musikant. Det var oklart om de uppträdde ihop eller bana bredvid varandra.
   Japaner köar ofta, det är som att de tycker om att stå i kö. Det är vanligt att restauranger har en bänk eller några stolar för de köande att sitta på medan de väntar. Här hänger man inte i baren medan man väntar på bord. Vi gick förbi en restaurang med lång kö som senare nästan saknade kö, vilket gjorde att vi bara behövde sitta och vänta i 30 minuter först utanför restaurangen och sedan inne i entrén. Restaurangen serverade fisk i varm panna med buljong, vilket var väldigt gott och en bra avslutning på en trevlig utflykt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar